flag de

Een unieke strandvakantie
aan de rand van het bos

CO 2 reductie op de camping

Hoe zorgen wij voor CO 2 reductie op de camping? Er wordt veel energie in ons bedrijf gebruikt voor warm water. Wat dacht u van het verwarmen van ons grote paviljoen of al het warme water om alle campinggasten te laten douchen. Dit alles zorgt voor een behoorlijk CO 2 uitstoot. Om deze CO 2 uitstoot op ons bedrijf te verkleinen hebben we ervoor gekozen om een hout gestookte kachel aan te schaffen die ons bedrijf en de woning volledig van warmte voorziet.

Dus al het warme water en de verwarming wordt volledig door deze kachel verwarmt. De kachel wordt gestookt met versnipperd snoeiafval wat inhoud dat er niet speciaal bomen voor ons gekapt hoeven te worden. Ook is er een zonneboiler geplaatst op onze camping om zo een toiletgebouw ook op CO 2 neutrale wijze te voorzien van warm water. Dit project hebben wij mede kunnen realiseren dankzij de Provincie Drenthe.

In de toekomst zal de nieuw te bouwen toiletruimte ook worden aangesloten op de houtkachel, zodat ook deze voorzien kan worden van heerlijk CO2 neutraal warm water en verwarming. Zo zorgen wij voor CO 2 reductie op camping Ronostrand.

Wilt u alles nog even rustig nalezen, download dan hier onze brochure of vraag hem aan per post.

Bekijk online onze plattegrond of klik hier om de plattegrond te downloaden.

Openingstijden

Maandag 9:00 - 17:00
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 17:00
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag 9:00 - 17:00
Zaterdag 9:00 - 17:00
Zondag 9:00 - 17:00

 

Onze partners: