flag de

Een unieke strandvakantie
aan de rand van het bos

Informatie Coronavirus

Het Coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat wij, Ronostrand, diverse maatregelen hebben moeten nemen. Hierbij volgen wij de richtlijnen van het RIVM en van de overkoepelende branchevereniging HISWA-RECRON, waarbij veiligheid en gezondheid van onze gasten en personeel de hoogste prioriteit heeft.

Wij heten u graag welkom!

Camping- en kampeerbedrijven mogen onder strikte voorwaarden openblijven, met kans op sluiting door de burgemeester indien de maatregelen onvoldoende worden nageleefd. Op last van de overheid blijft ons sanitairgebouw gesloten. Lees hier meer over de noodverordening: https://www.vrd.nl/coronavirus-in-drenthe/nieuwsoverzicht.html.

Ronostrand is geopend, onze horecafaciliteiten zijn geopend van vrijdag tot en met zondag met aangepaste openingstijden, voor afhaal bestellingen: Ola ijs, slush, snacks, patat, pizza’s en afhaalgerechten van het restaurant bij Paul. In de vakantieperiodes is het paviljoen elke dag geopend. Zwemplas en het strand op de camping zijn alleen toegankelijk voor gasten van de camping. De sanitairgebouwen zijn gesloten, echter kan er gebruik worden gemaakt van de koud- en warmwatertappunten en het chemisch toilet.

Uiteraard begrijpen wij dat er wellicht vragen bij u opkomen. Door middel van onderstaande informatie over het Coronavirus (COVID-19) en over de maatregelen die wij zelf nemen om verspreiding te voorkomen, willen wij deze vragen bij u wegnemen.

Maatregelen

Wij dragen, zoals u gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op onze camping. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen wij hierin de adviezen van de Nederlandse overheid, het RIVM en brancheorganisatie HISWA-RECRON.

Daarbij valt te denken aan:

  • Neem uw verantwoordelijkheid en blijf thuis in het geval 1 (of meer) van de leden van het gezelschap toch symptomen vertoont die mogelijk onder het coronavirus vallen;
  • Houdt u ten alle tijde van uw verblijf aan de aanbevolen hygiënemaatregelen:

Handcontact vermijden, gebruik van papieren zakdoeken, vaak en goed handen wassen, etc;

  • Houdt gepaste afstand (1,5 meter);
  • Vermijd het contact met andere gasten en/of medewerkers zo veel mogelijk;
  • Vragen dienen per e-mail of per telefoon te worden gesteld. Bij grote drukte kan een antwoord van onze kant wat langer duren, dan u van ons gewend bent.  

Wij vertrouwen erop dat wij samen met u deze maatregelen na kunnen leven. Op deze manier kunnen wij u een fijn verblijf op het Ronostrand bieden.

Wij hopen op uw begrip. Wees lief voor elkaar.

Annuleren i.v.m. het Coronavirus

Wij kunnen ons voorstellen dat u twijfelt of u uw vakantie moet annuleren. Angst voor het Coronavirus of het willen mijden van contact in verband met het Coronavirus is helaas geen gegronde reden voor annuleren.

Bij annulering zijn de HISWA-RECRON-voorwaarden van toepassing. Dat betekent dat u een deel of het geheel (bij annulering op de dag van de ingangsdatum) van de overeen gekomen prijs zal moeten betalen. Indien u een eigen annuleringsverzekering heeft, verwijzen wij u door naar uw eigen verzekeraar.

Kan ik mijn vakantie omboeken naar een andere datum?
Heeft u een vakantie geboekt en wilt u deze verzetten? Neem dan contact met ons op via de mail of telefoon, om uw verblijf naar een latere datum te verplaatsen binnen seizoen 2020. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn indien u voor een duurdere periode kiest.

Wanneer mogen jaar- en seizoen gasten komen?
De opening van het seizoen blijft 1 april. U mag gebruik maken van uw staplaats bij ons. Wij rekenen er op dat u zelf de verantwoordelijkheid neemt om verspreiding van het virus tegen te gaan. Let op: op last van de overheid blijft het sanitairgebouw gesloten. Uiteraard kunt u wel gewoon gebruik maken van uw eigen sanitair.

Wij hopen u dit jaar een gastvrij welkom te mogen heten op het Ronostrand en wensen iedereen sterkte, gezondheid en rust toe in deze onzekere periode. Een fijn verblijf toegewenst!

Onze partners: