flag de

Een unieke strandvakantie
aan de rand van het bos

Ronostrand: het mooiste strand van Drenthe!

ronostrand 2Wanneer u een dagje naar het strand wilt, kom dan een dagje naar het Ronostrand in Drenthe. Het Ronostrand is een uniek strand aan de rand van de Drentse bossen in het dorpje Een tussen Roden en Norg. Een unieke combinatie wat gegarandeerd een geweldig dagje uit is!

Maak kennis met het Ronostrand in Drenthe

Het Ronostrand in Drenthe is een natuurlijke zwemplas met groot zandstrand. U kunt hier heerlijk zwemmen, pootje baden, of met een rubberbootje op het water dobberen. Wanneer u even wilt genieten van de zon kunt u uw handdoek op het strand neerleggen, maar ook is er een ligweide met gras aan de bosrand waar u even heerlijk tot rust kunt komen.

Kinderen kunnen veilig spelen in het ondiepe deel van de zwemplas. Er staan tevens diverse speeltoestellen waar ze zich uren kunnen vermaken.

Veiligheid staat voorop bij Ronostrand

ronostrand 3Wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen veilig kan zwemmen en ontspannen op het Ronostrand. Bij de receptie vindt u de EHBO-post.

Het zwemwater wordt gevoed door natuurlijke bronnen. Hierdoor wordt er altijd vers water aangevoerd. Daarnaast wordt het water regelmatig gecontroleerd door het Waterschap Noorderzijlvest. Het Ronostrand is door de provincie aangewezen als een officiële zwemlocatie.

Uit hygiënisch oogpunt hebben wij ervoor gekozen om geen honden toe te laten op het strand.

Strandpaviljoen

In het strandpaviljoen kunt u terecht voor belegde broodjes, pizza's, snacks, softijs, en dranken. Maak uw keuze in het paviljoen.

De dagrecreatie op het Ronostrand

Om gebruik te maken van het strand en de recreatieplas van het Ronostrand moet vooraf gereserveerd worden. U kunt vanaf 10.00 uur bij ons terecht. Klik op onderstaande button en vul de aanvraag voor uw strandbezoek in.

Aanvragen voor strandbezoek zijn verplicht voor 13 jaar en ouder. Onder de 13 jaar alleen toegang onder begeleiding van ouders. Voor 13 jaar en ouder zijn de kosten € 10,- per dag dit is inclusief het gebruik van een ligbed. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar betaalt u € 4,50 per kind.

Aanvraag voor uw strandbezoek

Bij aankomst meldt u zich bij het strandloket. Na betaling ontvangt u van ons ligbedden en zoekt u een plek bij de recreatieplas tussen strandpaal 4 en 6.

Vol=Vol

Bij vertrek levert u het ligbed in bij het strandloket.

Ontdek het Ronostrand