flag de

Een unieke strandvakantie
aan de rand van het bos

Ronostrand: het mooiste strand van Drenthe!

ronostrand 2Wanneer u een dagje naar het strand wilt, kom dan een dagje naar het Ronostrand in Drenthe. Het Ronostrand is een uniek strand aan de rand van de Drentse bossen in het dorpje Een tussen Roden en Norg. Een unieke combinatie wat gegarandeerd een geweldig dagje uit is!

Maak kennis met het Ronostrand in Drenthe

Het Ronostrand in Drenthe is een natuurlijke recreatieplas met groot zandstrand. U kunt hier heerlijk zwemmen, pootje baden, of met een rubberbootje op het water dobberen. Wanneer u even wilt genieten van de zon kunt u uw handdoek op het strand neerleggen, maar ook is er een ligweide met gras aan de bosrand waar u even heerlijk tot rust kunt komen.

Kinderen kunnen veilig spelen in het ondiepe deel van de recreatieplas. Er staan tevens diverse speeltoestellen waar ze zich uren kunnen vermaken.

Veiligheid staat voorop bij Ronostrand

Wij vinden het ontzettend belangronostrand 3rijk dat iedereen veilig kan zwemmen en ontspannen op het Ronostrand. In de grote kiosk vooraan op het strand vindt u de EHBO-post en omroepinstallatie voor noodgevallen.

Het zwemwater wordt gevoed door natuurlijke bronnen. Hierdoor wordt er altijd vers water aangevoerd. Daarnaast wordt het water regelmatig gecontroleerd door het Waterschap Noorderzijlvest. Het Ronostrand is door de provincie aangewezen als een officiële zwemlocatie.

Uit hygiënisch oogpunt hebben wij ervoor gekozen om geen honden toe te laten op het strand.

Kiosk en strandpaviljoen

Op het strand treft u een aantal kiosken waar u terecht kunt voor drankjes, ijsjes, kleine versnaperingen en zwemattributen.  

In het strandpaviljoen kunt u terecht voor belegde broodjes, pizza's, diverse versnaperingen, softijs, slush en smoothies. Maak u keuze in het paviljoen of laat u bedienen op het terras.

Toegang tot het strand

Het Ronostrand is onderdeel van Recreatie Centrum Ronostrand. Voor daggasten is het strand tegen een kleine vergoeding toegankelijk. Als daggast kunt u onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten op het strand en de sanitaire voorzieningen.

Tarieven

  • Kinderen tot 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen vanaf 4 jaar € 3,50
  • Volwassenen € 3,50

Voor de Ronobeachpas betaald u € 10,- borg en dan heeft u de keuze voor een 10 baden Ronobeachpas á € 27,50 en 25 baden Ronobeachpas á € 62,50.

Ontdek het Ronostrand